luni, 11 iunie 2012

5 Citate - Jiddu Krishnamurti


Libertatea si dragostea merg impreuna. Dragostea nu este o reactie. Daca eu te iubesc pentru ca ma iubesti aceasta e un fel de comert, un lucru care urmeaza sa fie cumparat din piata si deci nu este iubire. Iubirea nu este  pentru a astepta ceva in schimb, si nici atunci cand simti ca esti generos. Iubirea inseamna libertate.

Libertatea fata de dorinta de a da un raspuns este esentiala pentru întelegerea unei probleme.

Educatia nu se termina niciodata. Ea nu se intampla doar cand citesti o carte, treci un examen si ai terminat, Intreaga viata, din momentul in care te nasti si pana cand mori, este un proces de invatare.

A descrie ceva nu este obiectul descris. Poti descrie un munte dar descrierea nu este muntele in sine, si daca prinzi muntele intr-o descriere, asa cum multi oameni o fac, atunci nu vei vedea niciodata muntele.


De ceea ce este nevoie, dincolo de orice fuga, control, suprimare sau orice alta rezistenta, este de a intelege frica, ceea ce inseamna: sa o privesti, sa inveti despre ea, sa vii in contact direct cu ea. E nevoie sa invatam despre frica, nu cum sa scapam de ea.